Bedre indeklima også om vinteren

Er du på udkig efter den helt rigtige energikilde til dit sommerhus, kolonihave eller helårsbolig, hvor du er sikret en behagelig temperatur hele året – uanset vejret?

Vi anbefaler en luft til luft varmepumpe – det er en fornuftig investering og værd at overveje – til dels, fordi den er billig i drift, men også økonomisk gunstig at få installeret.

Det kræves, at en KMO-certificeret installatør står for installationen af en varmepumpe – her hos Joost El ApS er vi certificeret og kan hjælpe dig med rådgivning, montering, installering og servicering af din varmepumpe. Vi har base i Rødvig Stevns nær Hårlev og Faxe Ladeplads, men kører gerne i København, Rønnede, Vemmetofte og Faxe – du kan med fordel ringe til os, så hjælper vi dig.

Hvordan kan Joost El hjælpe dig?

  • Rådgivning ved valget af en luft til luft varmepumpe, som passer dit behov
  • Levering, montering og installation af varmepumpen
  • Lovpligtig serviceeftersyn

Hvordan virker en varmepumpe?

En luft til luft varmepumper virker ved, at udedelen optager energien fra luften udenfor og omdanner den til varme, der tilføres den luft, som efterfølgende fordeles inde i huset med indedelens indbyggede blæser. Varmepumpens indedele monteres oftest i husets største opholdsrum.

Derfor er det lige meget om du ønsker 22 grader i huset, når der er frostgrader udenfor eller 19 grader under en hedebølge – en varmepumpe tilpasser temperaturen, så indeklimaet altid er det ønskede behagelige niveau.

 

Få et bedre indeklima

Det vil sige, at uanset årstiden og vejret udenfor, vil du altid kunne få en ønsket temperatur og et bedre indeklima. Dette giver godt i et sommerhus – da sommerhuse ofte står tomme i nogle uger, måske måneder. Især i vinterhalvåret, hvor der kan forekomme frost. Mange varmepumper har mulighed for at køre i dvale-mode på ca. 8 grader, så man slipper for frostskader. Vi kan sikre dit sommerhus – kontakt os her.

joost-graf

Minimer “sommerhus-lugten”

Når der installeres en varmepumpe med luftrensnings- og filtreringssystemer, forbedrer du sommerhusets indeklima og nedsætter den indelukkede lugt som oftest følger med, når sommerhuset ikke har været taget i brug i en periode. Dette sker oftest grundet fugt i kombination med en lav rumtemperatur.

Du reducerer også risikoen for allergi og astma, da der i de fleste luft til luft varmepumper er installeret et pollenfilter, som sikrer at det er renere luft, der cirkulerer i huset.

Det er lige som i bilen, hvor der også er et pollenfilter installeret – filteret i varmepumpen bør skiftes årligt og det kan gøres med en serviceaftale af KMO-uddannede Joost El ApS.

En anden fordel er, at det er med til at nedbringe CO₂-udslippet i Danmark. En luft til luft varmepumpe leverer energien den bruger op til 5 gange igen, alt efter model og producent.

joost-el-sommerhus
joost-appstying

Varmepumper og WiFi

Modeller af nyere generation kommer i dag indbygget med WiFi i deres systemer, som gør det muligt at styre og regulere varmen, uden at man behøver at være i eller nærheden af sommerhuset. Visse ældre modeller tillader dette som et tilkøb.

Det er en god idé at få varmet huset op inden man ankommer, specielt hvis det har været i dvale henover vinteren – det er også det behageligste.

De fleste varmepumper kan sættes til en konstant temperatur på 8 grader uanset temperaturen og vejret udenfor – så vil man kunne holde huset frostfrit under selv de koldeste måneder og grader.

 

For at være sikker på, at huset er varmet op på forhånd inden du og din familie ankommer, anbefaler vi at der skrues op til omtrent 21-22 grader et døgn før.

Om sommeren kan man så til gengæld nedkøle sommerhuset inden, så man kan kommer ind til et køligere sommerhus.

Støjer en luft til luft varmepumpe?

Vores kunder spørger ofte til støjniveauet for luft til luft varmepumper. Det afhænger som regel af den valgte model. Det generelle svar er dog, at en varmepumpe i drift støjer mindre end en opvaskemaskine. Mange varmepumper har en såkaldt night-mode, hvor man kan sænke støjen om natten uden at det går ud over funktionerne.

Husk en serviceaftale

Når du investerer i en luft til luft varmepumpe, er det lovpligtigt at få foretaget serviceeftersyn på varmepumpen en gang om året af en KMO tekniker. Det er vigtigt, fordi varmepumpen skal vedligeholdes for at driften køre optimalt. Vi opfordrer derfor at tage det alvorligt at anskaffe en serviceaftale og at den overholdes til tiden. Vi udfører KMO-certificeret service på varmepumper med fast aftale, ring til os og hør mere.

Kontakt os

Find os

Vemmetoftevej 8
4673 Rødvig Stevns
CVR: 2868 7036

Tlf.: 56 50 68 69
Bemærk at vi har døgnvagt 24/7 – 365