Varmepumpe som supplerende varmekilde

Energipriserne er skyhøje for tiden, og de fleste har svært ved at betale regningerne for at varme deres hjem op. Har du gasfyr eller lignende kan det være en fordel at investere i en luft til luft varmepumpe som supplerende varmekilde til opvarmning af dit hjem.

Luft luft varmepumpe closeup

Supplerende varmekilde

Det kan måske virke underligt at skulle investere i endnu en varmekilde til sit hjem, når man har en i forvejen. Men de høje energipriser har gjort, at det er blevet mere normalt – og fornuftigt – at tænke alternative varmekilder. Det kan ofte betale sig!

En luft til luft varmepumpe er en forholdsvis billig investering, der kan tjene sig selv hjem efter få år. Luft til luft er den billigste type af varmepumpe, og den kan opvarme en stor del af dit hjem. En kombinationsløsning med en luft til luft varmepumpe kan derfor være en god løsning for dig, som ikke er klar til at skifte din varmekilde definitivt ud.

Varmepumpe på væg i hjem
Spar penge med varmepumpe

ØKONOMISK

En luft til luft varmepumpe er billig i drift og en relativt billig investering

Miljøvenlig varmepumpe

Miljøvenlig

Varmepumpen er en klima- og miljøvenlig varmekilde

Varmepumpe nem montering

Nem installation

Installation og montering er ofte nem og billig 

Varmepumpe kølende

køling

Varmepumpen kan også køle hjemmet ned på de varme dage 

Varmepumpe hos din lokale elektriker

Energieffektiv

Er du også ramt af de stigende energipriser? Din nuværende varmekilde har måske set bedre tider. Uanset hvad, er det en god idé at tage stilling til, om du skal have skiftet eller suppleret din nuværende varmekilde i hjemmet.

En eventuel besparelse kommer dog an på din nuværende energiløsning, dit forbrug samt din boligs forhold såsom isoleringsevne. Du bør derfor altid rådføre dig med en autoriseret el-installatør inden du vælger at investere i en luft til luft varmepumpe. Hos Joost El ApS er vi eksperter i rådgivning, installering og montering af varmepumper. Kontakt os i dag, og vi finder den helt rigtige løsning tilpasset dit hjem og nuværende varmekilde.

Udluftning og frostsikring

Mange sommerhusejere oplever problemer med at opretholde et godt og friskt indeklima, hvilket især skyldes, at sommerhuset ikke bliver udluftet de måneder, hvor det ikke er beboet – derved opsamler der sig fugt, og der opstår en ubehagelig lugt. Med en luft til luft varmepumpe løser du dette problem, da der skabes en konstant cirkulation af luft i huset, således at fugten trækkes ud og bliver udskiftet med frisk luft i stedet.

Udover at du med en varmepumpe kan sørge for et behageligt indeklima året rundt, kan varmepumpen ligeledes frostsikre sommerhuset. Langt de fleste varmepumper kan nemlig indstilles til at opretholde en konstant temperatur på omkring 8-10 grader – også de måneder, hvor du ikke befinder dig i huset. Derved holdes sommerhuset frostsikkert, og varmepumpen er særdeles energieffektiv til dette, da den kun bruger en minimal mængde strøm på det lave blus.

Luft til luft varmepumpe i sommerhuset

Hvilken varmepumpe bør du vælge?

Lad os antage, at du har besluttet dig for at supplere din nuværende varmekilde med en luft til luft varmepumpe. Hvilken varmepumpe bør du så vælge ud fra de mange modeller på markedet? Selvom en luft til luft varmepumpe generelt er en rigtig energieffektiv varmekilde, er der alligevel forskel på de forskellige modeller, og hvor effektivt de udnytter energien. Her kan du med fordel undersøge, det der kaldes varmepumpens SCOP-værdi.

SCOP er en forkortelse for seasonal coefficient of performance og er en måleenhed for varmepumpens energieffektivitet set over et helt år. Jo højere en SCOP-værdi som varmepumpen har, jo mere energieffektiv er den. Har varmepumpen eksempelvis en SCOP-værdi på 5, vil den producere 5 kWh varme ved forbrug af 1 kWh el. Når du skal ud og investere i en luft til luft varmepumpe, er det altså en god idé at vælge ud fra en høj SCOP-værdi.

Skal vi rådgive dig omkring din nye varmepumpe? Kontakt os i dag, og vi finder den rigtige løsning til dig og dine behov!

Hvilken varmepumpe skal du vælge

Kontakt os

Find os

Vemmetoftevej 8
4673 Rødvig Stevns
CVR: 2868 7036

Tlf.: 56 50 68 69
Bemærk at vi har døgnvagt 24/7 – 365